Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ!Как се регулират фаровете на дясно и ляво

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ!Как се регулират фаровете на дясно и ляво

Колеги здравейте.Имам следния проблем.... левия ми фар свети прекалено много в ляво (също и нагоре) и на пътя нищо не се вижда,все едно си карам с 1 фар.Има два винта отпред на фара,пробвах да ти вартя (нагласям),но още толкова оплесках нещата.Някой ако може да ми каже как да си оправя кашата,ще съм много благодарен.Поздрави

155 2.5 V6
    Passat 2.5 TDI 180hp highline

Първо виж дали не ти е сложен на криво самия фар. После регулирането найстина е от тези два винта но често шлиците им се разбиват затова не ги насилвай в никакъв случай. Погледни като ги въриш дали предават движение на зъбните колела разположени перпендикулярно в задния им край
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Външният винт ( от към калника ) е за регулиране нагоре и надолу а вътрешният за хоризонтално. Ъгълът на вертикално отклонение за левия фар трябва да е -1%. Тоест заставайки на десетина метра от фара отбелязваш къде върху кракът ти е горният ръб на осветеното петно. След което се отдалечаваш на още десет метра и горният ръб трябва да слезе с десет сантиметра по-ниско. Това за късите светлини.
      Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1992

Comment

Благодаря много за точните отговори

155 2.5 V6
        Passat 2.5 TDI 180hp highline

Comment

Working...
        X